Midsommar meny

Sök recept

Toast skagen

Buffé nr 4 2008, sid 18

Ingredienser
Portioner: 4

400 g stora räkor med skal (gärna 50/70)
1 citron 
2 dl majonnäs
2 msk finhackad dill  + några vippor
4 skivor vitt formbröd
4 msk löjrom (ca 60 g)
smör
salt 
vitpeppar 

Toast skagen

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Skala och grovhacka ev räkorna.
2. Skär 4 tunna klyftor av citronen och spara till servering.
3. Blanda räkorna med majonnäsen. Smaka av med färskpressad citronjuice, salt och nymalen vitpeppar.
4. Vänd ner den finhackade dillen. Ställ svalt.
5. Skär bort kanterna på brödskivorna. Stek dem frasiga i lite smör i en stekpanna.
6. Fördela röran över bröden. Toppa med löjrom och dillvippa. Servera citronklyftan till.

FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfritt vitt bröd. Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i majonnäsen. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Midsommartårta

Buffé nr 6 2008, sid 27

Ingredienser
Portioner: 12-14

110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen

Fyllning
5 gelatinblad
1/2 + 1 liter jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Midsommartårta

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
5. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
7. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
9. Toppa tårtan med 1 liter rensade jordgubbar.

FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.

 

Vi kommer grilla kyckling samt korv och ha färska potatis ,sallad, melon , jordgubbar  you name it  .....MUMS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0