Melon- och nektarinsallad med fetaost och mynta



0,5 kg

honungsmelon(er)
0,5 kg

vattenmelon(er)
3 st

nektarin(er)
0,5 st

chilifrukt
150 g

fårost, äkta grekisk, gärna i lösvikt
1 dl

oliver, russinoliver, eller svarta kalamata
0,5 dl

färsk mynta


rapsolja, kallpressad


flingsalt


svartpeppar, nymalen
Tillagning:

1. Gröp ur kärnorna från honungsmelonen och skeda ur köttet i en skål.

2. Tärna vattenmelonen grovt. Klyfta nektarinerna. Kärna ur chilin och skär bort fröfästena samt finhacka den.

3. Blanda allt med smulad fårost och oliver. Riv över myntablad och stänk över lite olja. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0