Italienska medier till vild attack mot tränaren Donadoni

Oj oj nu börjar det. Italien är riktig besvikna och förbannade .

från Aftonbladet

Italien blev överkörda av Holland i premiärmatchen i fotbolls-EM, och nu går de italienska medierna till angrepp mot spelarna – och framförallt mot tränaren Roberto Donadoni.

– Hela laget får sätta sig på de anklagades bänk, men till Donadoni går utmärkelsen sämst på plan: felaktiga val och för sena byten, skriver Gazzetta dello Spo

Dagstidningen Corriere della Sera kallar matchen ”en riktigt fet örfil”, medan Rom-tidningen Il Messagero skriver att matchen gav en känsla av en ”impotens som sällan skådats”:

– De azurblåa fick en rejäl lektion i fotboll och vitalitet från motståndarna, som pressade bra och hade ett fantasifullt spelt, skriver tidningen.

Efter gårdagens förnedring bad italiens målvakt Gianluigi Buffon om ursäkt för det dåliga spelet.

– Det var en av de västa matcherna de senaste 12 åren. De gjorde en stor prestation. Segern var rättvis. Vi ber alla italienska fans om ursäkt, de förväntade sig inte det här av oss. Och det gjorde inte vi heller, sa Buffon enligt Corriere dello Sport.


Roberto Donadoni försvarade i går kväll sitt lag och sin egen insats:

– Vi släppte in två mål efter misstag, det är sant, men Holland var inte överlägsna, sa Donadoni enligt Corriere della Sera.

– Vi började bra, men målen påverkade oss. I andra halvlek försökte vi reagera och vi skapade också några chanser, men vi tillät också Holland att göra en del. I kväll var det inte lätt att få in bollen, sa han.

Tror ni att den italienska laget vaknade till. hahahah det tror jag . Trotts att vi vann VM måste man ha en bra game ute på arenan och vi fick en fet örfil.

Lets do better next time


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0